U nastavku donosimo Vam male tajne čipkarste, te načine na koje se čuva, održava i prezentira Paška čipka. Zbog svoje vrijednosti Paška čipka uspoređuje se s bjelim zlatom, tj. rad visoke novčane ali i prezentacijske vrijednosti koja se vremenom ne umanjuje.

Paška čipka se nikako ne smije oprati u perilici za rublje, nego se desetak minuta iskuha u zdjeli s deterđentom za bijelu robu i zatim se ispere vodom. Nakon pranja paška čipka nikako se ne smije stiskati kako bi se iscijedio višak vode već ju treba, ako je manja stavit, na gazu na ravnoj podlozi ili na plahtu, ako je veća.
Nakon što se paška čipka opere i na pola osuši, zupcići koji su u postupku pranja izgubili svoju formu se ponovno formiraju ubadanjem čačkalice u sredinu zupcića.
Oprana paška čipka se može peglati, najbolje kad je na pola suha, prekrivena gazom ili direktno na čipku.
Pokrivaca od nošnje se štirka zbog čvrstoće, jer ona treba kruto stajati na glavi. Može se štirkat i druga čipka, npr. facoliči (rupčići) kako bi čvrsto stajali na odijelim.
Paška čipka se u okvire stavlja na pliš ili na plišani karton. Grubost podloge sprječava da čipka sklizne iz sredine okvira. Prilikom uokvirivanja paška čipka se nikako ne smije fiksirati na podlogu pomoću ljepila.
Paška čipka se na police vitrina stavlja pomoći pribadača.
Naušnice od paške čipke je najbolje prelakirati bezbojnim lakom, kako bi se čistoća što manje primala i to ponoviti svaki put nakon 5-6 nošenje. Na taj način se sprječava uništavanje i gubitak boje, bjeline paške čipke.
Paška čipka se šije ljiljanom 70 i perlom, a za čipke u boji se koristi tanji konac.
Paška čipka se šije uvijek čistim rukama i nenalakiranim noktima.